Lastkajer på ITS i Hallsberg. Nattbild på lastbil och container på ITS i Hallsberg

Om ITS Logistikpartner

Förstora

Vi erbjuder idag ett brett utbud av tjänster inom bland annat distribution, dokumentation, tullhantering och tullagring. Vägen från tulldeklarerande enmansföretag till dagens mångsidiga logistikpartner har varit både spännande och berikande.

När Sverige gick med i EU försvann en stor del av förutsättningarna för vår traditionella verksamhet. Vi fann oss sporrade till nytänkande och förändring, något som i efterhand har visat sig vara väl värt mödan.

1992 byggde vi vårt första lager i Åsbro. Under slutet av 1990-talet och början av 2000-talet byggde vi sedan ut lagret fyra gånger till dess nuvarande kapacitet på 8 000 kvadradmeter. 2002 blev ITS utsett till Årets företag i Askersunds kommun. 2007 tog vi det viktiga beslutet att bygga ytterligare ett lager i Hallsberg. Hallsbergslagret, som ligger i direkt anslutning till Hallsbergs Kombiterminal, är ett hypermodernt logistikkomplex på 11 000 kvadratmeter. Idag har vi en total lageryta på 19 000 kvadratmeter i Hallsberg och Åsbro. 2008 blev ITS ett så kallat "gasellföretag" med en omsättningsökning på 170% på tre år. 2010 blir ITS AEO-certifierat av tullverket genom att vi kunnat visa upp omfattande arbetsrutiner för tullhantering och säkerhet och skyddsarbeten.

En av de största fördelarna med ITS är att vi är ett flexibelt och helt neutralt familjeföretag, vilket innebär att vi inte är bundna till några speciella transportörer utan kan välja vilka vi vill. En annan viktig styrka är det geografiska läget: inom en radie på 25 mil når vi 71% av Sveriges befolkning, plus hela Oslo-regionen. Vår verksamhet präglas av kunskap, erfarenhet och hög flexibilitet. Kvalitetssäkring samt anpassning till våra kunders behov har alltid högsta prioritet.

-Ulf Dahl
VD och grundare av ITS© Copyright 2010 ITS Logistikpartner|Webbplatsen är producerad av Curaso